Dynamiek Scholengroep

Gezinscoach

gezinscoach.jpg

Beste ouders/ verzorgers

Het opgroeien en opvoeden van kinderen is niet altijd vanzelfsprekend en makkelijk. Het is heel normaal om gaandeweg tegen zaken aan te lopen of zorgen dan wel vragen te hebben. Nu komen veel van deze vragen terecht op school, maar is het niet altijd haalbaar om bij deze hulpvragen aan te sluiten.

Gezinscoaches, verbonden aan onze scholen, kunnen hierin meedenken. Ze zijn er voor kleine en grote vragen over de ontwikkeling en de opvoeding van kinderen. Ook kunnen zij adviseren in alle denkbare situaties die binnen een gezin kunnen ontstaan. Gezinscoaches gaan heel laagdrempelig en onbevooroordeeld met jou in gesprek. De voorliggende hulpverlening is vrijblijvend en de communicatie is transparant. Samen bekijken jullie wat je zelf kunt, wat school eventueel kan betekenen, waar je netwerk of buurt je in kan ondersteunen en/of wat de gezinscoach zelf kan bieden. Als er meer nodig blijkt te zijn, dan kan de gezinscoach je toe leiden naar de gemeente voor meer intensieve en specialistische hulp.

We willen allemaal het beste voor onze kinderen en gezinnen en we zijn allemaal weleens onzeker of ongerust. Weet dat u er niet alleen voorstaat en ook zeker niet de enige bent die tegen dergelijke zaken aanloopt. Niets om je voor te schamen, dus schroom niet en maak gebruik van deze hulp- en dienstverlening. Je hebt geen verwijsbrief nodig en het kost je niets.

In de agenda van basisonline kunt u zien wanneer Leontien Janssen (leontien.janssen@horstaandemaas.nl) aanwezig is op school om al uw vragen en/of zorgen rondom opvoeden, opgroeien of uw gezinssituatie te bespreken

gezinscoach.jpg