Verkeerssituatie rondom school

Naar de schoolgids index


Verkeer

Op verschillende momenten is het rondom onze school erg druk. Dit zijn de momenten als kinderen op school komen of weer vertrekken. Om dit overzichtelijk te houden hebben we een aantal regels met elkaar afgesproken. Deze regels worden geregeld met ouders en leerlingen besproken. Ook in de klassen komt dit aan bod. Naast het gebruik van een verkeersmethode gaan we met de kinderen ook praktisch aan de slag. Met de verkeerswerkgroep overleggen we 5x per jaar welke activiteiten we speciaal onder de aandacht brengen. Omdat we veel doen aan het creëren van een veilige verkeerssituatie hebben we als school in 2012 het verkeersveiligheidslabel ontvangen. Jaarlijks wordt dit plan geëvalueerd en zo nodig aangepast, zodat we dit label jaarlijks blijven ontvangen

Bij deze willen we graag een aantal adviezen geven om de verkeerssituatie rondom school zo veilig mogelijk te maken. Bespreek onderstaande ook met uw kinderen en eventueel met de oppas / gastouder.

 • Kom zoveel mogelijk met de fiets of te voet.  
  De regel hiervoor is. Woon je minder dan 700 meter van school dan loop je naar school. Woon je meer dan 700 meter van school dan mag je met de fiets komen. Heb je na school een afspraak waardoor je meer dan 700 meter moet lopen dan mag je dit aangeven bij de leerkracht en op dat moment met de fiets komen.

 • Laat kinderen niet uitstappen op de weg. Gebruik hiervoor de parkeerplaatsen.

 • Geen auto’s op de taxistaanplaats voor school parkeren!

 • Gebruik de parkeerplaatsen rondom de school alleen voor Kiss+Ride. Niet om te parkeren.

 • Gebruik het Cuppenpedje om je auto te parkeren en je kind naar school te brengen.

 • Gebruik het zebrapad op de Doolgaardstraat.

 • Ga op de speelplaats staan om te wachten tot de bel gaat.

 • Laat je kind nooit oversteken tussen de geparkeerde auto’s door.

 • Op het schoolplein mag niet gefietst worden.

 • Zet de fietsen in de daarvoor gemaakte blauwe vakken.

Ter verduidelijking van bovenstaande is hieronder het één en ander toegelicht door middel van foto’s:

Wegbrengen / Ophalen kinderen

Wanneer jullie de kinderen ophalen, te voet of met de fiets, wacht dan aan de rechterkant van de ingang zodat de doorgang vrij blijft. Wachten op het schoolplein mag uiteraard ook.

IMG_20180509_134820

Parkeren bij halen en wegbrengen kinderen 
Parkeer bij het wegbrengen en halen van de kinderen de auto op het Cuppenpedje. Dit is veilig voor alle kinderen die met de voet of te fiets naar school komen. Ook de omliggende buurtbewoners hebben geen last van geparkeerde auto’s. 

 

 

Oversteken en wachten op de speelplaats

Gebruik de oversteekplaats op de Doolgaardstraat om van en naar de geparkeerde auto’s te lopen en loop vervolgens over de stoep naar de speelplaats. Wacht daar tot dat de bel gaat. 
Maak zo weinig mogelijk gebruik van de hoofdingang om te wachten tot dat de bel gaat. Parkeren op het Cuppenpedje en wachten op de speelplaats is veel veiliger en overzichtelijker voor alle kinderen.

 

IMG_20180509_134920

We rekenen op jullie hulp voor een veilige schoolomgeving!

Alvast bedankt namens de verkeerscommissie

 

 


 


Download deze pagina Download de gehele schoolgids